Šuolis su instruktoriumi dviviečiu parašiutu

Po skrydžio “Tandemas” – šuolis su instruktoriumi dviviečiu parašiutu, susilaukiau daugybe klausimų kas kur ir kaip, todėl bandau atsakyti, kokių potyrių prisirinkau.

Visu pirma reikėjo užsiregistruoti (finansinė pusė http://dropzone.lt/kainos/) ir užsiregistravus nustatyta dieną pusvalandžiu anksčiau atvykti Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubą, adresu Lakūnų g. 1, Kyviškių km., Vilniaus rajonas, bei atlikti popierinius formalumus.

Susitikau su savo instruktoriumi (Justas Ceplinskas). Instruktorius išsamiai išaiškino kas bus, ką reikia žinoti, ką reikės daryti ir t. t. Pasiruošimas šuoliui, kaip ir perspėjo instruktorius, gali trukti skirtingą laiko tarpą – viskas priklauso nuo įvairių sąlygų, pasiruošimo, noro, dievo. Mano atveju viskas užtuko apie 30 minučių, nors instruktažas trumpas, išsamus ir aiškus: ką daryti, kokia turi būti rankų padėtis laisvai krentant bei sklendžiant parašiutu, kaip pasiruošti nusileidimui, kaip kojas laikyti.

Man manau sekėsi, viskas labai gerai, geros oro sąlygos, lėktuvas užsikūrė laiku, šuolis su labai patyrusiu instruktoriumi (mano atveju Justu), viskas vienu žodžiu – „SUPER“. Neužilgo pirma nuotrauka prie sparno ir einame į lėktuvą. Kylam. Mažas bonusas –nemokama ekskursija po apylinkes: kur Viliaus rajono kaminai, kur Astravo, ir t.t.. Kartu su instruktoriumi šoksite „sparno“ tipo parašiutu, pritaikytu šuoliams tandemu. Tokie parašiutai yra papildomai sustiprinti ir pakankamai dideli, kad išlaikytų du žmones.

Pakilimas į 3000 metrų aukštį neužtrunka, pakilome ganėtinai greitai. Klubo lėktuvas kuriuo kilom yra AN-2 (jis pastoviai zuja virš mano uošviuos sodybos) visus parašiutininkus akelia per 20 minučių. Buvau perspėtas, kad iššokus iš lėktuvo (be abejo kartu su instruktoriumi) laisvu kritimu krisim apie 30 sekundžių 200 kilometrų per valandą greičiu ir tai bus nepamirštama. Bet įspūdis pranoko lūkesčius. Tikrai negaliu perduoti to jausmo, kai sliuogiantis oras per veidą užgniaužią kvapą ir net nuotraukose matyti kaip sunku kvėpuoti, o veido oda atrodo kaip pas šarpėjų.

Kažkur 1500 metrų aukštyje instruktorius išskleidė parašiutą. Sklandymo metu dar suspėja duoti „pavairuoti“ parašiutą ir maždaug kales minutes sklendžiame ramiai žemyn. Spėjame net pabendrauti, atlaisvinti diržus. Pats nusileidimas, nors ir vyksta čiuožiant užpakaliu, labai minkštas. Kadangi nuo pat iššokimo iš lėktuvo iki atsistojimo ant žemės profesionalus instruktorius rūpinsi šuoliu, sklandymu ir nusileidimu, viskas vyksta labai sklandžiai.

Visi šuolio įspūdžiai ateina jau nusileidus, o ypač vakare žiūrint nuotraukas ir video, kurias instruktorius spėja padaryti jums besimėgaujant skrydžiu.

Tikrai rekomenduoju i, linkiu gero pakilimo bei minkšto nusileidimo. IŠBANDYKIT SAVE. Gyvenimas duotas vieną kartą, todėl pasiekite pačias didžiausias didžiausias aukštumas irgiliausią vandenyno dugną.

TIESA ŠTAI KĄ RADAU jų tinklalapyje. YRA APRIBOJIMAI: šuoliams parašiutu taikomi svorio apribojimai. Šokančiojo svoris neturėtų viršyti 100 kg.
Dėl galimybės atlikti šuolį galutinį sprendimą priims instruktorius.

Egidijus
2018 m. rugpjūtis

« 5 »