Kelionė į Bryan Cheek seminarą (Lenkija, Zywiec)

Planai planais, o įdomūs renginiai visada verti dėmesio ir visiškai nesvarbu, kur jie vyksta – ar netoliese, ar už jūrų marių. Gavus informacijos apie tokį rengiamą seminarą, ilgai nedvejojome ar reikia vykti, todėl vienus planus pakeitė kiti. Lietuvos atstovų komanda greitai susikomplektavo ir vieną gegužės penktadienio vakarą po darbų pajudėjome į Lenkijoje vyksianti Bryan Cheek‘o seminarą. Kelias tolimas, tačiau vairuoti buvo tikrai nesunku – puiki kompanija, geras kelias, dienos ilgos, vakarai šviesūs, o ir švinta anksčiau nei įprasta. Į renginio vietą atvykome net kiek per anksti, todėl lūkuriuojant šiek tiek pasižvalgėme po apylinkes.

« 3 »

Daugiau nuotraukų 

Netikėtai malonus Bryan Cheek‘o dėmesys keliauninkams iš Lietuvos suteikė gerą nuotaiką ir nusiteikimą seminarui. Seminare sutikome daug pažįstamų veidų, tačiau prasidėjęs renginys neleido ilgiau pabendrauti. Pirmoji seminaro dalis buvo skirta vaikams, vėliau sekė keturi užsiėmimai skirti suaugusiems ir instruktoriams. Visų užsiėmimų tempas buvo smagiai greitas, temos keitėsi viena po kitos. Seminare skambėjo jau pažįstamos frazės „aš ne kovoju, bet laimiu“. Asmeniškai teko paasistuoti Bryan Cheek‘ui ir metimuose, nes Bryan Cheek‘o metimuose iš „antro aukšto“ (metimai per petį) mažai kas norėjo skraidyti, o gal ir pats Bryan Cheek‘as pasirinkdamas mane, norėjo patikrinti iš ko tie lithuanosai drėbti.

Bryan Cheek‘as žmogus, pasirinkęs nelengvą gyvenimo kelią ir atidavęs apie 50 metų kovos menams. Ragavęs gyvenime šilto ir šalto, ne vieną kartą žvelgęs pavojams į akis (kelis kartus buvo sužalotas peiliu), suformavo tvirto, pavojų užglūdinto žmogaus charakterį, kuris vertas pagarbos.

Prieš vykdami namo dar pasivaikščiojome ir apžiūrėjome Zywiec senamiestį. Skaniai pavakarieniavę ir pilni įspūdžių pajudėjome namo. Puiki bendraminčių kompanija, įdomus ir vertas dėmesio seminaras, užsimezgusios draugystės su kitų šalių kovų menų instruktoriais dar kartą patvirtino seną tiesą – kelionės praturtina akiratį, suteikia naujų žinių, potyrių bei ilgai neblėstančių emocijų.

Egidijus
Klubas Gintis
2014 m. birželis, Vilnius